Víza working holiday Nový Zéland – WHS Nový Zéland 2014

Víza working holiday Nový Zéland – WHS Nový Zéland 2014
Oblíbenost nabídky

Protože se nezadržitelně blíží datum, kdy si budete moci zažádat o místo v programu Pracovní prázdniny na Novém Zélandě – WHS Nový Zéland, tak nebude na škodu, když si připomeneme několik informací o těchto pracovních vízech a naučíme se, jak nejrychleji o toto vízum letos v březnu zažádat.

Co musíte splňovat pro získání WHS víz:

-vlastnit český pas, který je platný alespoň tři měsíce po vašem plánovaném návratu, tj ideálně alespoň 15-18 měsíců od cesty tam
– být ve věku mezi 18 a 35 lety včetně v době podání žádost(tj nevadí, pokud Vám bude 36 let, až dorazíte na Nový Zéland)
– nebrat s sebou na Nový Zéland svoje děti
– vlastnit zpáteční letenku či dostatek peněz na její koupi
– být schopen prokázat vlastnictví minimálně 4200NZD na pokrytí počátečních nákladů na Novém Zélandu
– splňovat zdravotní a osobnostní požadavky(bezúhonost a nebýt v minosti deportován z nějaké země)
– vlastnit zdravotní pojištění pro celou dobu pobytu na Novém Zélandu
– přijet na Nový Zéland především cestovat, práce či studium na Novém Zélandu by pro Vás nemělo být na prvním místě
– nemít již dříve schválenou žádost o víza WHS – programu se můžete účastnit jen jednou za život.
– pokud žádáte o vízum z Nového Zélandu, musíte mít v té chvílí platné jiné vízum, tj nesmíte být v tu chvíli na Novém Zélandu “na černo”


Co budu skutečně potřebovat pro online vyřízení víz WHS Nový Zéland:

– údaje z pasu a ideálně i řidičského průkazu nebo občanského průkazu-nejlépe mít tyto průkazy v době vyplňování žádosti u sebe
– platební kartu Mastercard či Visa – odblokovanou pro platby přes internet s dostatečně velkým povoleným limitem pro platby přes internet – karta nemusí být Vaše, ideálně mít připravené dvě tyto karty, kdyby jedna nefungovala. Poplatek za vízum je 165NZD.
– nepotřebujete tedy mít v době vyplňování žádosti ani letenku, ani cestovní pojištění, ani 4200NZD na účtě.

Kdy jste požádáni o další doklady?
1. Pokud jste v posledních 5 letech pobývali v součtu alespoň tři měsíce mimo země s nízkým výskytem tuberkulózy, tak budete potřebovat rentgen hrudníku. Pokud toto bude požadováno, tak Vám o tom přijde zpráva emailem i s instrukcemi, jak tento dokument do 15 dnů dodat. Seznam doktorů naleznete zde. v Praze je často zmiňován Dr Saleh Alazani, Mainmed, s.r.o, Poliklinika Kartouzská, Kartouzská 6, 150 00, Praha 5, tel:257314723 , cena cca 1000Kč.
2. Pokud jste v době podání žádosti již na Novém Zélandě, budete potřebovat rentgen hrudníku i kompletní lékařskou prohlídku – cena kolem 250NZD.

Kdy o vízum WHS Nový Zéland můžete zažádat a do kdy musíte na Nový Zéland dorazit?
– Kvóta na rok 2014 se otevře 5.3.2014 v 10.00 novozélandského času. Nový Zéland je v pásmu o 12 hodin napřed.
– Na Nový Zéland musíte dorazit nejdéle do roka od schválení víza a pak se Vám teprve začně odpočítávat roční pobyt na Novém Zélandu. Roční vízum je multivstupové, takže během roku můžete odlétat a přilátat na Nový Zéland jak chcete, nicméně pobyt mimo Nový Zéland se vám z bežící roční lhůty nijak neodečítá. Prodloužené tříměsíční WHS vízum je pak již jen jednovstupové.

Jak se připravit na vyplnění formuláře před 5.4.2014?

Ačkoliv se momentálně nemůžete přihlásit do aplikace na vyplnění WHS víz určených pro Českou republiku, můžete si vyplnění natrénovat a vyzkoušet na jiné zemi. Postup je následující:

1. Nejdříve si musíte založit účet na stránkách imigračního úřadu Nového Zélandu, zaregistrovat se můžete zde.
2. Pokud máte účet vytvořený, můžete se na stránkách přihlásit. Že jste v pořádku přihlášeni poznáte tak, že vpravo úplně nahoře uvidíte svoje jméno.
3. Kliknete na odkaz Working holiday vlevo nahoře v sekci Online services.
4. Vyberete zemi, pod kterou se chcete přihlásit. Reálně pak budete vybírat samozřejmě Českou republiku, ale vyzkoušet vyplnění si můžete například na Německu. Kliknete na Apply now a můžete začít vyplňovat. Údaje se vyplňují bez diakritiky, protože jinak se pak spousta údajů propíše na vízum s chybami.

Doporučuji si pro zkušební účely třeba založit úplně nový email a vyplnit i smyšlené jmého v registraci a pak až budete vědět, jak se formulář vyplňuje, tak si můžete vytvořit reálný účet se svým jménem a emailem a 4.3. večer se pak už jen přihlásíte, vyplníte a zaplatíte, což bude otázkou pár minut.


Jak poznám, že mi vízum bylo schváleno?

Vízum je běžně schváleno do 5 dnů, povětšinou i do 2 dnů. Poznáte to tak, že na stánkách imigračního úřadu po přihlášení vpravo nahoře v odkazu MY APPLICATION bude u vaší žádosti status Approved. Vízum si odtamtud pak vytiskněte a vemte s sebou na cestu. Vízum Vám rovněž může přijít samo na email.

Mám si nechat vízum vyřídit agenturou?
Do loňského roku bych proti tomu nic neměl, pokud za tuto službu chcete zaplatit navíc. Letos bych to ale rozhodně neriskoval, protože upřímně většina agentur nebude 4.3. v noci pracovat a ty, co pracovat budou, nemají stovky zaměstnanců na to, aby v jeden moment všichni vyplňovali pro všechny klienty údaje do aplikace.

Po zkušenosti s Working holiday vízy do Kanady, kde byla kvóta naplněna minulé uterý zhruba za 1 hodinu a za dalších pár hodin měla několik set míst na čekací listině, bych byl velice opatrný v tom, komu vyplnění žádosti o vízum svěřit.

Uvědomte si, že stovky lidí na místa čekají již od loňského května a rovnež i spousta lidí, kteří se letos nedostali do kanadské kvóty to zkusí teď u Nového Zélandu.

Raději pilně trénujte vyplňování na čas a 4.3. večer si zažádejte o vizum sami a pak věřím, že máte velkou šanci v té letošní loterii vyhrát:-)

2017-10-07T14:25:25+00:00 Categories: Working holiday na Novém Zélandu|